Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.
Ovaj ljekoviti recept navodno datira iz srednjovekovne Europe, iz jednog samostana. S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.
TakoÄ‘er, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljiviÄnu formulu, poboljÅ¡ava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspjeÅ¡an je lijek protiv gljivice candide. Prema narodnim priÄama, mnogima je pomogao u izljeÄenju raznih virusnih, parazitskih, bakterijskih i gljiviÄnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.
Sastojci:
700 ml svježeg jabukova octa
¼ Å¡alice usitnjenog ÄeÅ¡njaka
¼ šalice usitnjenog luka
2 svježe ljute paprike
¼ šalice naribanog đumbira
2 žliÄice naribanog hrena
2 žliÄice kurkume u ​​prahu ili 2 komada korjena kurkume
Priprema:
U većoj posudi pomijeÅ¡ajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabuÄnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i ocat prožmu. ÄŒuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dva tjedna, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa nakon dva tjedna pripravak izgnjeÄite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon Å¡to to uÄinite, slobodno ga Äuvajte na sobnoj temperaturi.
Doziranje:
Pojedite jednu žlicu pripravka svaki dan kako biste pobijedili loÅ¡e bakterije u tijelu i ojaÄali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojaÄavajte koliÄinu tako da najviÅ¡e u danu upotrijebite jednu Å¡alicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do Å¡est puta kroz dan. bpz.ba